meidän tarina

Talvihelmen kennel on saanut alkunsa vuonna 2012. Heidin silloinen rotu oli chihuahua ja ensimmäiset Talvihelmen pennut olivatkin chihuja.

Elämä toi kuitenkin eteen ihanan valkoisen ystävän, samojedinkoira Meean ja siitä se sitten lähti. Rodun valloittava luonne, kaunis ulkonäkö ja aktiivinen olemus lumosivat täysin. Ensimmäisen samojedin tulosta lähtien oli nopeasti selvää, että toinen on tulossa, tervetuloa Tuua. Kenneliimme kaksi ensimmäistä samojedi pentuetta syntyivätkin Tuualle 2020 ja 2022. Nykypäivänä Heidin luona asuu neljä sammaria ja yksi kääpiöpinseri. 

Kun kaksi oikeanlaista polkua kohtaa, siitä joskus syntyy jotain tosi kivaa ja hienoa. Niin kävi vuonna 2020 kun Joanna kysyi pentua Tuuan ensimmäisestä pentueesta.
Oli varmasti alusta saakka selvää, että ennemmin tai myöhemmin yhteinen sävel johtaa siihen, että Talvihelmen kennellissä on kaksi kasvattajaa. Näin sitten tapahtui huhtikuussa 2023. Joanna toi mukanaan kattavan kokemuksen koirista, valjakkourheilusta sekä jaamme kasvatukselliset arvot täysin. Joannalla asuu kotona tässä vaiheessa yksi sammari ja  kaksi suomenpystykorvaa. 

Vuosien varrella on saanut tutustua hienoihin ihmisiin ja saanut apua ja tukea todella monelta taholta. Yksi porukan vakiokalustoon kuuluva henkilö on Fanni, joka on jo monta vuotta reissannut näyttelyissä handlerinä ja ollut vakkari koiranhoitaja. Fanni on aina valmis auttamaan kaikessa ja hänellä on vahva tausta mm. agilityssä. 

Kiitos, kun olet tullut tutustumaan meidän touhuihin!

t. Heidi ja Joanna

FANNI - handleri

Moi! Olen Fanni ja olen toiminut Heidin ”oikeana kätenä” vuodesta 2017. Minut voit yleensä bongata näyttelykehästä koiran kanssa. Autan mielelläni koirien esittämisessä, mikäli et itse siihen syystä tai toisesta kykene.

 

Omia koiria löytyy kaksi, agilitysta eläköitynyt englanninspringerspanieli Wilma sekä dobermanni Uzi, jonka kanssa treenaan aktiivisesti palveluskoiralajeja. Kokemusta löytyykin hyvin erityyppisistä koirista, joten älä epäröi nykäistä hihasta!